Blankenberge na de drukte

Als we de 30e mei wakker worden, regent het … en het houdt niet op met regenen. Daar wordt je al niet vrolijk van, en om het af te maken weigert nu ook het gasfornuisje dienst! Gelukkig zit er bij de marina een heel klein scheepswinkeltje waar ik een reserve-regulator kan krijgen.
We wachten binnen op het moment dat het droog wordt (komt niet …), lezen wat, drinken maar weer de zoveelste kop koffie bij Ans en Rob aan boord en bestuderen weerberichten, stroomatlassen, TeleTekst om te kijken wanneer de omstandigheden verbeteren.
Ans en Rob worden het ook zat en gebruiken een droog moment om over te steken naar Hellevoetsluis. Wij twijfelen nog steeds en besluiten nog even te blijven liggen.
Als het rond 18.00 uur eindelijk wat opklaart, starten wij ook de motor en leggen de boot door de sluis alvast aan de buitensteiger neer. Dan zijn we alvast buiten!

In de sluis zijn we de enige … gelukkig maar, want het gaat prompt fout: Anita geeft mij keurig de nylon achterlijn en loopt naar voren voor de voorlijn – al 100 + keer gedaan. Op de een of andere manier raak ik de gashendel, de boot schiet naar voren en ik probeer héél even om haar tegen te houden met de lijn die ik vast heb, totdat een brandend gevoel me doet besluiten om de lijn snel los te laten … te laat, er staan een paar joekels van brandblaren in mijn hand en ons toch al niet zo zonnige humeur daalt tot ver onder het vriespunt!

We hebben nu in vijf dagen al meer narigheid dan twee jaar geleden in 5 maanden. We merken ook dat we er weer ‘in moeten komen’ – het gaat allemaal nog niet zo soepel.
Goed dat we toch maar voor een paar rustige startdagen hebben gekozen.

De 31e gaat om 04.30 uur de wekker – en het ziet er redelijk uit buiten. Het is al licht, en we varen na een kop koffie eigenlijk direct weg, met Blankenberge als doel. Gaat het niet, dan kunnen we uitwijken naar de Roompot, of later Vlissingen of Breskens.
Het zit vandaag wél mee: het wordt mooi weer, we moeten even motorzeilen (er staat net iets te weinig wind), maar later trekt de wind zelfs lekker aan tot een stevige 3 BF en kan het torretje uit.

We komen eerder aan in Blankenberge dan we hadden verwacht, en zitten rond 15.00 uur in korte broek en T-shirt achter een Belgisch witbiertje – in een haven waar de Pinkster-dagendrukte over is en we ruim plaats hebben aan de steiger.
We genieten nog even van het lekkere weer en maken een kort wandelingetje over de boulevard en kunnen ook nog even boodschappen doen.

Waarom iedereen altijd zo lyrisch is over Blankenberge (tijdens de Pinksterdagen hebben ze hier weer 4-5 rijen dik gelegen, onderweg zagen we ook heel veel schepen op ‘de terugweg’) ontgaat ons vooralsnog, maar misschien zijn we wat te moe na een lange dag …

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.