De beslissing: terug …

Gisteren een toeristendag ingelast … Karl-Heinz en Annette van de Circe hebben een huurauto, en we rijden naar Mount St. Michael, daadwerkelijk het Engelse equivalent van Mont St. Michelle in Frankrijk: kasteel op een eiland in zee, dat bereikbaar is bij laag water, omspoeld wordt met hoog water.
Zeer de moeite waard, en het feit dat het weer in de loop van de dag behoorlijk opknapte helpt ook :). Even uit de regen.
Daarna Engeland nog even overgestoken (is hier maar 40 km) en St. Ives bezocht, een ‘pittoresk vissersdorpje’ aan de Ierse zee.
Geen vissers gezien, wel heel veel ijssalons en souvenirwinkeltjes …. maar het weer maakte een hoop goed. Wat kan een mens blij zijn met één mooie dag :).

Vandaag weer regen, regen en nog eens regen. Eigenlijk is iedereen in afwachting van de voorspelde storm, die moet straks overkomen (en die ik op de Gribfiles zag aankomen toen ik begon met de oversteek – maar weer verder uitgediept).
Er wordt 9-10 BF voorspeld. Vanmiddag viel hier alles uit: we hadden geen bereik met de mobiele telefoon meer, geen WiFi, geen stroom op de steigers … het heeft twee uur geduurd. Zal wel wat te maken hebben met de gasontploffing vanmorgen in de werkhaven, het brand nog steeds.

Vanavond de knoop doorgehakt: ik draai om. Geen Azoren of Portugal. Ik heb het niet zo leuk als ik dacht, en heb (achteraf praten is altijd makkelijk) teveel toegeleefd naar het doel: bereiken van de Azoren – en niet over de terugreis. Het is gewoon te lang voor mij. Het weer helpt ook niet echt mee 🙂
Ik heb datgene wat me voor ogen stond niet helemaal, maar wel grotendeels beleefd en doorgemaakt, dus heb niet het gevoel dat ik iets ‘opgeef’. Ja, ik wil nog een keer op eigen kiel naar de Azoren, maar niet meer alleen!

We passen de plannen dus wat aan. Ik vaar de boot terug naar Cherbourg en leg haar daar neer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.