Reparatie en stof tot nadenken

Regenachtige, maar rustige dag vandaag. Ik maak er gebruik van om de GPS geheel te demonteren, na telefonisch overleg met Holland Nautic. De waterdichte stekker schijnt niet zo waterdicht te zijn – en dat klopt. Groenige aanslag op de contacten: schoongemaakt, WD-40 erin, SikaFlex in de schroefverbinding en getest: ik heb weer ontvangst! Net op tijd voor het ‘weeroverleg’ op de Circe.
We (de boten die op een weergaatje wachten) verzamelen ons zo om de dag voor ‘weeroverleg‘ op de Circe, een Hallberg Rassy 48 met echt alles erop en eraan. Duitsers, dus ik wordt getolereerd als vertaler :), ben na zo’n sessie even dizzy – continu schakelen tussen Duits en Engels en een beetje Frans …
Karl-Heinz heeft een persoonlijk abonnement bij de Wetterzentrale, krijgt hele gedetailleerde gegevens doorgestuurd, welke door een meteoroloog van advies is voorzien. Geld speelt geen rol, hier …

De situatie is ongewijzigd: het Azoren-Hoog ligt ‘verkeerd’, en het is heel onrustig, de ene na de andere depressie trekt daarover heen en dat is precies in Fitzroy (het gebied onder Engeland / naast Spanje) waar we door heen moeten. Dat genereert overwegend Zuidelijke / Zuidwestenwind, en stevig (er komt nu weer een gebied aan met 7-8 BF erin). Arriveert vrijdag hier (en zaterdag bij jullie in Nederland, weet je het alvast!).
Voor degenen die Biskaje overmoeten kan ZW nog, voor de bestemming Azoren is dan minder … recht op kop voor minimaal de helft van de afstand. En het volgende laag ligt al weer klaar. Om de twee / drie dagen hetzelfde beeld …. je gaat die Gribfiles haten!

Vreemd genoeg heb ik er vrede mee, het moet zo zijn, denk ik. Aan de ene kant weet ik dat als je onderweg bent, toch gaat, je er wel doorheen komt – maar ik heb de motivatie niet, op dit moment. Er gebeuren teveel andere dingen in mijn koppie.

Dat is geen goed gevoel, dus ik gebruik deze dagen om te besluiten wat te doen. Het is, vreemd genoeg, de terugreis waar ik het meest tegenaan hik – voor mij een deel waar ik niet naar uitkijk – ik heb eerlijk gezegd niet verder gekeken dan het doel de Azoren, en het deel daarna ‘geblokt’.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.