Voorbereidingen oversteek

Het weer is werkelijk verschrikkelijk. Het regent al vanaf gisteravond, hard. Als je naar buiten kijkt, zie je de overkant niet, het is gewoon een grijze muur. Het waait hard en het is koud, 14 graden. Midden juni en de helde dag de kachel aan. Lovely England :).
Vandaag is het iets vriendelijker, droog in ieder geval. Het beloofde zonnetje wil niet doorbreken, maar de temperatuur is een stuk aangenamer, rond de 19-20 graden. Beterrrrr!
Ik maak er gebruik van, en doe vandaag de klussen aan de boot die ik buiten moet doen en werk de checklist voor de oversteek af.

2e voorstag en bakstagen aangeslagen, 3e reeflijn grootzeil ingeschoren, bek spinakerboom afgetaped, verstaging gecontroleerd, alle boutjes aangedraaid, reserve-zaken gecontroleerd, waar nodig doorgeladen, de EPIRB, sateliettelefoon, bilge- en handlenspomp gecontroleerd op goede werking.
Alle afsluiters nagelopen, motor / filters / oliepeil gecontroleerd, buitenboord-motorsteun rechtgezet, verse batterijen in zaklampen en reddingslichten, genua weggeborgen en de stormfok bij de hand, bijboot onder in de bakskist, dieseltank en de twee extra 25 liter jerrycans bijgevuld … ga zo maar door :).

Kreeg goed nieuws vandaag: Peter McDonald, een Engelse zeilvriend, kan en wil naar de Azoren komen op 3 augustus en zal inschepen om mee te helpen de Silmaril terug te varen. Ik ben heel erg blij met dit nieuws: ik zag op tegen de trip terug, de lange tijd alleen weer, ik vind het zo lang onderweg niet leuk alleen.
En Peter en ik hebben bij elkaar over de jaren 10-12 weken met elkaar op óf zijn boot óf mijn boot gezeild, en dat gaat gesmeerd. Er zijn niet zoveel mensen met wie je langere tijd in goede verstandhouding op één boot kan zitten!

Maar zo ongemerkt schieten we ook in de vertraging: Sigbritt moest een week doorschuiven, Peter kan pas de 3e augustus, zo zijn er al weer twee weken vertraging.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.