Stedentrip Istanbul

We waren van plan een week of twee, drie met de Proud Mary te gaan zeilen … maar het begin van onze vakantie was meteen het einde van het mooie zomerweer!
Een last-minute naar de zon dus – en Istanbul stond al geruime tijd op het To-Do lijstje. Makkelijke keuze eigenlijk :).

Zaterdagavond geboekt en maandag al weg! Bij de aankomst in Istanbul viel de warmte als een deken over ons heen … heerlijk. Het is een mooie stad, uitstekend geschikt voor een dag of 4-5 sightseeing.

Uitzicht op SultanahmetAls je het lopen en slenteren (of de warmte … 34-35 graden in augustus!) even zat bent, is een boottocht over de Bosporus een welkome verademing.
Een lekker koel briesje over het dek, en je ziet alle bezienswaardigheden aan je voorbij trekken.

Ons hotel lag midden in Sultanahmet, het oude gedeelte van Istanbul. Alles op loopafstand.
Op advies van de receptie daar zijn we gaan eten in Hotel Arcadia Blue – echt een absolute aanrader! Neem je camera én een statief mee.
Het restaurant zit op de bovenste verdieping, en je hebt het mooiste uitzicht in Istanbul over de Haga Sofia en de Blauwe Moskee!

Haga Sofia in avondlicht

En je kunt buiten, op het terras, eten – en het is nog uitstekend ook. Wij bleven terugkomen … uurtje of acht aanschuiven, en het donker zien worden.

'Supermaan' boven Blauwe Moskee

Naast de gebruikelijke ‘hoogtepunten’ van Istanbul is een uitstapje, even uit de hectiek, naar de Prinseneilanden ook leuk. Een uurtje varen van Istanbul … op eilanden waar paard-en-wagen nog het vervoermiddel is (auto’s en brommers verboden!).

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.