Marieholm Vereniging Zomerevenement

26 Marieholms waren er aanwezig op het Zomerevenement in Enkhuizen! We werden dan ook gezegend met schitterend weer, alleen de wind liet het wat afweten :).

Marieholm weekend 2014We lagen mooi bij elkaar in de Compagnieshaven, vlakbij de Mastenbar en winkeltjes. Perfect geregeld!
De wedstrijd vrijdag hebben we geheel voorbij laten gaan … geen wind, en de startlijn was voor ons onvindbaar :)…

Niet alleen voor ons, de geplande start om 12.00 uur is uiteindelijk 13.00 uur geworden omdat meer deelnemers de startlijn rechts van de vaargeul zochten. Wij waren wel mee uitgevaren, maar besloten voor de start al rechtsomkeert te maken richting lunch op het terras!

Marieholm weekend 2014-6Vrijdagavond mochten we gezamenlijk genieten van het georganiseerde Marieholm-diner, met recht een Captain’s Dinner: kapucijners …
En het restaurant had overduidelijk niet op 53 hongerige eters gerekend: halverwege waren de bakken al schoon leeg.

Zaterdag leek er wind te staan, en er werd geopteerd voor een vroege start. Helaas bleek het uitleggen van de startlijn weer wat voeten in de aarde te hebben en uiteindelijk was het weer ruim na twaalf uur … en was de wind inmiddels echt helemaal weg.

NVM Wedstrijd dag 2De dobberpartij werd al na één rondje gestaakt. Wij trokken bij de bovenboei al de conclusie dat verder gaan weinig zin had (we vinden dat gedobber ook gewoon niet leuk) en hadden de motor al gestart, op weg naar een koud witbiertje en lunch in de Mastenbar :).

Voor zondag stond een langere-afstandswedstrijd gepland – wat wij leuker vinden dan het ploeteren over een korte wedstrijdbaan waar de spinakerboten met 3 man aan boord je kansloos laten.
Deze werd echter vervangen door twee rondjes korte wedstrijden, voor ons reden om de boot alvast terug te brengen: de wind stond pal op kop, dus 15 mijl worden er dan ruim 25.

En een heerlijke dag werd het! Stevige wind, wel bewolkt maar geen druppel regen gehad en de laatste 2-3 uur lekker doorgeboenderd met dik 4-5 BF … kwam de high-aspect toch van pas!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.