Schilderen opbouw en kuip (dl. 3)

Zaterdag 8 maart: een echte lentedag, en belangrijker … rond de 15 graden, de minimum-temperatuur nodig voor de laatste laag Double Coat lak! Morgen nog warmer, goed voor het uitharden :).

Met de 3M schuurpads (medium en fine) heb ik de basislaag weer mooi gladgeschuurd, zo’n 4 uur werk voor opbouw en kuip. Afgenomen met water en ontvetter, en in etappes haal ik voor het opbrengen van de verflaag een kleefdoek over het oppervlak.

Het uiteindelijke rollen valt dan eigenlijk best mee, zo’n 2-3 uurtjes werk, incl. het 30 minuten laten rusten van de aangemaakte verfdoseringen. Ik laat de verf goed uitharden, zondag en maandag en dinsdag polijst ik de stofjes uit de liggende delen (m.n. dek).

Ik heb zoveel tijd over dat ik de waterlijn even strak kan trekken en opfrissen, en het onderwaterschip helemaal in de anti-fouling kan zetten.

Met het vorige schip was ik daar wel even langer mee bezig! Het is toch wel een stuk handzamer hoor, zo’n 8 meter scheepje :).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.