Schilderen opbouw en kuip (dl. 2)

Het voordeel van het uitblijven van de winter is dat de temperatuur in de hal op een prettig niveau ligt. Met het zonnetje erbij de afgelopen dagen is de temperatuur al hoog genoeg om een eerste laag Double Coat aan te brengen.

DC laag 1Met ontvetter neem ik eerst alles weer af en met de roller breng ik in etappes (150 en 75 = 225 gram per sessie) de eerste laag aan. Langs de randjes met een kwast, de rest met de roller.
Hoewel de Double Coat snel en strak droogt (na 2 uur stofvrij) blijkt de hal verre van ‘stofvrij’ … op het dak slaat toch wel veel stof en pluisjes neer. Als dat met de laatste laag ook zo is, zal er geschuurd en gepolijst moeten worden 🙁 …

Ik red de opbouw, kuip, bakskist achter en de luiken van de bakskisten met 0.6 ltr / 600 gram, verdeeld over 3 mengsessies. Zo rond de 200-225 gram per keer gaat goed, dan rolt het nog mooi uit – aan de kwast merk ik wel dat deze snel opdroogt.

Zondag 2 maart: de temperatuur ligt door een lekker zonnetje op 11-12 graden. dus ik besluit alvast de 2e laag op te brengen. Direct op laag 1, niet schuren volgens de expert … maar een paar plekjes (kwastaanzetten, ingewaaide grotere stofjes) werk ik wel bij. Nu kan het even goed doordrogen, en dan weer glad schuren voor de laatste laag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.