Meet s/v Slenderness :)

De hoop bijna opgegeven voor dit jaar, toen we vertrokken voor de laatste bezichtiging: een Marieholm IFe in Grou, Friesland. En het was echt de laatste, ik was het zat om iedere keer uren in de auto te zitten voor een bootje waarvan je na 5 minuten weet dat daar 10 jaar niets meer aan is gebeurd.

Maar gelukkig, je weet het als je een bootje ziet liggen … netjes, goed onderhouden. Mooi in de verf, schoon, van binnen keurig: nieuwe kussens, klein kombuisje keurig ingetimmerd, lakwerk en plafond fris, mooi vloertje. Nieuwe motor (Yanmar). Nieuw buiskapje en dektent. Roer vernieuwd. Alle slijtagedelen zijn wel even OK.

Snel klaar dus. Het teakdekje (ongebruikelijk) op een Marieholm zit op zijn eind, maar dat gaat er toch af. Direct een net bod gedaan, rekening houdend met staat teakdek, verstaging die vernieuwd moet worden en verre van nieuwe zeiltjes (maar dat vervang ik toch direct) en duidelijk gemaakt dat ik absoluut niet hoger zou gaan. Is gelukkig geaccepteerd!

SlendernessDit is haar dan … de Slenderness. We hopen haar donderdag op te halen, even wat rondjes op het Sneekermeer en dan richting IJsselmeer en Waddeneilanden als ze helemaal OK is.

Ze heeft een stuurautomaatje, GPS en marifoon – alles ziet er netjes uit, ik hoef er gewoon niet veel aan te doen. Inmiddels begrepen dat ze van ‘een goed jaar’ is (1972!) 🙂

Een gedachte over “Meet s/v Slenderness :)”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.