Afgekeurd :( …

Helaas … de Marieholm IF zakte met de keuring volledig door het ijs. Ik had mijn twijfels over de nieuw aangebrachte zaken (motor en mast), maar de expert Boj van Baars maakte korte metten: de reparatie van de schade aan stuurboordkant was niet goed gedaan, er zat te veel vocht in het laminaat en de boel ‘strookt’ niet. Onder de nieuw aangebrachte verflaag waren al scheurtjes te zien!

Bij de nieuw geplaatste motor bleken de achterste motorsteunen zwaar getordeerd te staan en de smering van de schroefas was een oplossing die hij nog nooit gezien had. De nieuwe mast bleek ook mankementen te vertonen (te kleine mastvoet, doorzakken mastvoet, verstaging niet correct, verkeerd afgetrimd) – maar dat is nog wel te verhelpen.

Dealbreker was herstel van de reparatie van de schade: 4-5 K en opnieuw schilderen van de romp (ook zomaar 3 K) zorgden voor een niet te overbruggen kostenpost.
Ik heb nog wel geboden (vraagprijs – kosten adequate reparatie op open calculatie), maar dat was niet bespreekbaar. Waarschijnlijk gokt de eigenaar op een koper die niet laat keuren …

Wel sneu voor de man – hij had alles laten doen, en dan mag je toch verwachten dat het goed gebeurd! En sneu voor ons: de kosten van hijsen, bokken en schoonspuiten met de keuring mee zijn ook zomaar € 800.

En we hadden ons al helemaal verdiept in een andere naam: Serenity, Tom Bombadil en Proud Marie staan op de short-list :).

2 gedachten over “Afgekeurd :( …”

  1. Hoi Ruud en Ellis,

    Heel jammer dat jullie de juiste Marieholm nog niet gevonden hebben. Zoals je weet was dit ook ons lot met de zoektocht naar een geschikte Etap 39. Maar het afkeuren van die ene Etap bracht ons tot bij de Silmaril, gelukkig! Wij hebben twee fantastische zeilweken achter de rug. Het weer heeft natuurlijk geholpen. En toch, Silmaril zeilt als geen ander, snel en steeds met een veilig gevoel. Ze is inderdaad gemaakt voor grote reizen, op de de open zee zit ze in haar element. Wij zijn er heel blij mee en zeilen krijgt plots weer een extra dimensie. Ik hoop dat het afkeuren van die ene Marieholm ook voor jullie leidt tot de juiste boot. je moet erin geloven hé!!! Tot binnenkort, hopen wij.

    Groetjes,

    Patrick & Leentje

  2. Ware woorden 🙂 – en ze zijn uitgekomen ook! Gisteravond is het bod op een mooie, nette, goed onderhouden (de eerste!) Marieholm geaccepteerd, en eind van de week varen we weer!

    Groetjes, Ruud

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.