Bod op Marieholm IFe uitgebracht

Na de verkoop van de Silmaril (Etap 39S) direct op zoek gegaan naar een ander scheepje. Een dagzeiler, 8-9 meter, mogelijkheid tot overnachten, maar primair: klassieke, mooie lijnen en goed zeilend.

En dan kom je eigenlijk automatisch uit op de Marieholm IF…. lang, slank, zeewaardig, mooie langkieler met uitstekende zeileigenschappen.

marieholm IF planIk vond een klein werfje in Friesland die een Marieholm IF-E in de verhuur heeft, en heb die vorige week gehuurd om te kijken of het bevalt ….

En dat deed het. Dus verder met de al gestarte zoektocht …
Ik denk dat ik uiteindelijk iedere Marieholm IF die in in Nederland te koop ligt heb gezien!

Het aanbod varieert van volledige opknapper tot al volledig opgeknapt. Het liefst had ik een IFe, met inboard dieselmotor. Ik vind zo’n buitenboordmotor simpelweg niet mooi: heb je een mooie, slanke boot en hangt er zo’n lelijke pukkel achterop. Maar op een 2x gereviseerde diesel van 40 jaar oud zat ik ook niet te wachten :).

Nu een bod uitgebracht (onder voorbehoud van keuring) op een opgeknapte Marieholm IFe. Nieuwe Yanmar 9 PK motor geplaatst, nieuwe Selden mast en giek, alle zeilen recent vernieuwd en van binnen ook heel netjes: daar kun je zo het water mee op.

Het dek wil ik wel aanpakken, stromend water erin, walstroom e.d. – nog wat kleine, overzienbare aanpassingen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.