Raymarine SPX-10 en P70 … vervolg :(

De stuurautomaat werkt nog steeds niet … grrrrrr 🙁

De Support Desk van Raymarine Nederland is helaas dicht als werkende mensen ‘open’ zijn, ik verlies iedere keer kostbare tijd (weekend, Pinksteren). De eerste suggestie was om de SeaTalk aansluitingen op de stuurautomaat zelf NIET te gebruiken ….. vreemd, maar het wegvallen van de data is er wel mee opgelost.

asking face Het hoofdprobleem echter niet. De waypointinformatie is aanwezig op het netwerk. ik zie ze op de andere SeaTalk displays en deels op de nieuwe P70 display (XTE, DTW) – maar de cruciale BTW (Bearing To Waypoint) lijkt niet geconverteerd te worden naar de automaat.
Raymarine snapt het ook niet … en ze sturen me een nieuwe converter, voorzien van de laatste software-update.

Na ontvangst (weer een paar dagen verder …) gemonteerd. Spanning er weer op. Helaas ….. de automaat accepteert nog steeds geen navigatiedata aangeboden via de laptop. Ik kom erachter dat als ik een waypoint direct in het SeaTalk-systeem breng de informatie wel wordt geaccepteerd. Heel omslachtig, maar dan kan ik tenminste varen.
Maar ik wil de navigatiesoftware op de laptop kunnen gebruiken! Een waypoint aanklikken in plaats van 5 minuten bezig zijn om het handmatig in het systeem te ’typen’.

Ik werk de complete installatie van alle apparatuur op de Silmaril bij in het electrisch- en dataschema: tot op de afzonderlijke draadjes en kleurniveau. Voor mezelf, maar ook voor Raymarine en stuur ze de informatie op. Nog steeds geen antwoord ….

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.