Monnickendam :)

Na een aantal jaren afwezigheid ligt de Silmaril in 2013 weer in Monnickendam! Toch een leuker zeilgebied dan Willemstad. De lente begint laat dit jaar, maar met de tewaterlating en overvaren hadden we redelijk weer: erg koud nog, maar droog :). En heel af-en-toe een zonnetje!

Ze ligt er weer mooi bij: de romp is professioneel gecleant en in de teflon-was gezet, de bovenbouw hebben we zelf gedaan, de mast helemaal afgesopt en met speciale ‘masten-reiniger’ opgepoetst. Het teakdek kon ook wel eens een grondige schoonmaakbeurt gebruiken.

Helaas bleek de stuurautomaat nu echt definitief de geest te hebben gegeven. Na alle problemen in 2011 kwam ik met een harde reset wel weer op weg, maar dat hielp nu ook niet meer. Duur geintje, en omdat de ontwikkelingen ook hier niet stil staan: de nieuwe automaat heeft ook een nieuwe controller-display (Raymarine P70) nodig.

SPX-10En de netwerktaal is SeaTalk NG (Next Generation) geworden … dus hij past niet zomaar in het oude SeaTalk netwerk.

In overleg met Raymarine Nederland gekozen voor de SPX-10 met de P70 display. Met een nieuw fluxgate kompas, gelukkig kan ik de lineair drive nog wel gebruiken!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.