Sightseeing in Boulogne

Zondag 6 juni: het is weer schitterend weer, dus we besluiten de oude binnenstad van Boulogne aan een toeristisch onderzoek te onderwerpen.

De oude vestingmuur is bewaard gebleven (de rest is tijdens WO II allemaal plat gebombardeerd) en zijn wij even om de ‘veille ville‘ heen gelopen. Het is echt een leuk stadje, heel ‘Frans’ – daardoor krijg je het idee dat de vakantie nu écht begonnen is. Lekker stokbrood, en stinkkaasjes op de markt gescoord.

‘Wie goed doet, goed ontmoet …’ werd vandaag even werkelijkheid hier in Boulogne. Gisteravond kwam een grote Pilot 44 motorboot binnen en dat is net iets te groot voor deze haven … en dit werd door de havenmeester op de typische Franse manier opgelost: wijzen naar een mogelijk (te klein) plekje, en vervolgens hard wegrennen (moeten ze maar niet zo’n grote boot kopen…).

De capitainerie en hun vrienden waren reeds lang bezig een lokale viswedstrijd feestelijk af te sluiten, hun aandacht lag meer bij de alcoholische versnaperingen en wie de grootste schol gevangen had, dus bleef verdere hulp vanuit deze heren uit. De oudere dame op de voorpunt -gewapend met lijnen- kwam er steeds meer ontredderd bij te staan. Vervolgens is Ruud maar naar de steiger gelopen om een lijntje aan te nemen.

De eigenaren waren zo dankbaar dat ze ons drie keer hebben bedankt en ons vandaag deze schotel op ijs met Fruits de Mer presenteerden: oesters, langoustines, aliekruiken, garnaaltjes – alles d’r op en d’r aan.

Wij hebben er een lekkere fles witte wijn (vooruitziende blik? Die lag al in de koelkast) bij opengetrokken en hebben als lunch lekker zitten pulken en pellen.
We hoorden trouwens later dat het viswedstrijd-feestje behoorlijk uit de hand is gelopen en de vissers slaags zijn geraakt – dat hebben wij weer gemist.

Een gedachte over “Sightseeing in Boulogne”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.