Duinkerken 🥵

In Boulogne kondigde het warme weer zich al aan. Zondag zijn we hier nog gebleven: dan maandag op de 1e hete dag varen (op het water is het tóch een stuk koeler!) en de heetste dag dan maar ondergaan in Duinkerken. Daar lig je lekker ’open’ (in Oostende lig je in een ’bak’ en uit ervaring weten we dat je dáár geen verkoelend windje hebt) en ook de mindere dagen daarna zitten we liever hier uit dan in Oostende. Het kan daar in het seizoen ongezellig druk zijn 😜.

We hebben de stepjes gepakt naar Le Portel, een dorpje iets onder Boulogne, met een mooi strand. Mooi uitstapje, allemaal fietspad, dat beginnen ze hier ook te snappen! Daar was het Fête de Moules aan de gang, en er was een verzameling oude auto’s – voornamelijk Volkswagen Kevers en busjes. Veel live muziek ook. Heel gezellig, hele leuke vibe hier. Lekker gelunched (mosselen natuurlijk 😜) en door de festiviteiten heen gewandeld, prima dag 😎. Onze ‘buren’ uit de thuishaven Enkhuizen waren hier ook in Boulogne met hun Breehorn, even gezellig bijgekletst – zij zijn nog lekker op de ’heenreis’ 😜

Het tij richting Duinkerken stond pas laat (15.00 uur) mee op maandag … op zich was de afstand met 40 mijl prima op dat ene tij te doen. Maar wij kunnen allebei niet zo lang wachten 😜. Het werd al snel warm en de koele zee lonkte! Dus gooien we om 12.00 uur de touwtjes los, accepteren de tegenstroom en gaan over een spiegelgladde zee op weg.

Op mooie, heldere dagen kun je hier Engeland 🇬🇧 zien liggen – maar als meer dan een vage streep aan de horizon heb ik het niet gezien. Als we Duinkerken uitvaren zien we echter kristalhelder de UK liggen alsof het 10 km verder weg ligt … zelfs de tekening in de white cliffs of Dover is goed zichtbaar!

Inzoomen voor de white cliffs of Dover

Bij aankomst ‘s avonds in Duinkerken is het druk … blijkbaar waren er meer die dezelfde gedachte hadden als wij 😜. Voor het eerst dit seizoen liggen we ’gestapeld’ maar de volgende ochtend schieten we, met een omweg langs de dieselpomp om (weer) te tanken, de eerste de beste vrije box in. Parasol opgezet, stepjes eruit en op het strand St. Malo-les-Bains even de zee en een lunchtafeltje in de schaduw opgezocht. Dit gedeelte is eigenlijk helemaal vernieuwd, je kunt het vergelijken met de boulevard op Scheveningen. Mooi en druk!
De airco in de LeClerq als we even boodschapjes doen is héérlijk! Het is zo’n mega-winkel waar ze van alles verkopen, en Ruud overweegt de rest van de middag alle strandbedjes aan een uitgebreide test te onderwerpen … maar Ellis is wél gecharmeerd van dit weer en sleept hem mee terug naar de boot.

Met bewondering kijken we naar de havenmeester(es) die in de bloedhitte over de steigers rent om bootjes naar hun box te dirigeren, lijntjes aan te nemen – en ze blijft lachen en vriendelijk.
Normaal gesproken mag er in de haven niet gezwommen worden, maar steeds meer mensen nemen even een verkoelende duik en ook daar maakt ze geen punt van. Ellis is een paar keer geweest, zelfs Ruud heeft gezwommen! Daarna lekker afspoelen onder de buitendouche, heerlijk!

Kom je ooit in Duinkerken … laat de eerste, grote marina (letterlijk) links liggen en vaar een klein stukje door naar de Yacht Club Mer du Nord. Kleiner, gemoedelijker, alle faciliteiten en dichter bij de stad.

‘s Avonds rond een uur of tien gaat het opeens, alsof er een knop wordt omgezet, best hard waaien. Snel halen we de parasol binnen, en genieten van de koelte die het brengt.

4 gedachten over “Duinkerken 🥵”

    1. Mooi, dat is ook een beetje de bedoeling 😜. We vinden het zelf ook leuk om later weer eens terug te lezen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.