Boulogne 😎

Het mooie weer houdt maar aan … qua zeilen iets minder (want weinig wind) maar verder genieten we er met volle teugen van. Ná de stepjes besluiten we unaniem dat de grote kuipparasol de beste investering voor deze trip is geweest – we krijgen ook veel jaloerse vragen waar we hem vandaan hebben 😜.
We waren in Dieppe gebleven vanwege de feestdag ‘quatorze juillet’ en het bijbehorende feest en vuurwerk op die dag. De 13e werd er al een knap vuurwerk afgestoken en wij dachten nog ”dat belooft wat voor morgen!”. Bij de restaurantjes aan de haven werd al veel lekkere live-muziek gespeeld, en om 22.45 wandelden wij naar het strand (waar het vuurwerk wordt afgestoken). We vonden het al verdacht rustig … 😳, er bleek helemaal geen vuurwerk meer te zijn 🎇 !
Maar dat werd mee dan goedgemaakt door een keyboard / melodica / harmonica-duo dat ’Les Lacs du Connemara’ 🪗🎹🎶 (goed!!) ten gehore bracht voor een terras met Fransen die, laten we zeggen, de geneugten van de Franse alcohol-varianten uitvoerig had onderzocht 😜. Heerlijk!

We verlaten Dieppe met pijn in ons hart – na St. Vaast toch wel een van de leukste plekjes in dit deel van Frankrijk.

Naar Boulogne is het 50 mijl, dus we vertrekken vroeg om 06.00 uur, tegen de stroom in. Vervolgens weigert de stroom méé te gaan staan op het afgesproken tijdstip 😜, maar maakt het daarna goed met ons door overtuigend 3 knopen aan onze eigen snelheid toe te voegen.

We hadden rekening gehouden met een druk Boulogne, vanwege de vakantievloot met Nederlanders die nu op zomervakantie zijn. Maar het is uitgesproken rustig – rond 15.00 uur komen we aan, en zetten direct de grote parasol en halen de stepjes tevoorschijn. De ontbrekende steigers die we in mei nog misten zijn vervangen door splinternieuwe steigers, ziet er echt weer prima uit.


Én wéér vallen we met onze neus in een muziekfestival … op pak ’m beet 200 meter van de boot staat er een gigantisch podium! We vrezen voor onze nachtrust 😴…

Maar: ze zijn al bezig met de soundchecks voor vanavond, en het klinkt eigenlijk héél erg goed. Volgens de havenmeester is het ook rond middernacht wel afgelopen 👍, dus uiteindelijk genieten we in de kuip mee van het concert.

Onze nachtrust wordt door iets heel anders verstoord: rond 01.00 uur ’s nachts klinken de brandweersirenes en zien we heel veel blauwe zwaailichten 👩‍🚒🧯- de brandweer is op volle sterkte uitgerukt voor een vissersboot die, op 100 meter van ons vandaan, in lichterlaaie staat. Gelukkig staat voor ons de wind de goede kant op, de kade en de steiger gaan mee in de brand.
De volgende ochtend is de schade echt goed zichtbaar. Triest hoor, het is wel iemands broodwinning die vernietigd wordt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.