Herm, 3e Kanaaleiland 😎

We kennen inmiddels de verschillende havenmeesters bij naam hier 😜 … maar we hebben het nog steeds zeer naar onze zin in St. Peter Port. Het weer is óók nog steeds meer dan prima.

Gisteravond zijn we in een pub met een ’disco’ 🪩 beland … de DJ ( Jack, met kapiteinspetje) was ons qua leeftijd al voorbij, wat zich ook reflecteerde in de muziekkeuze (en het merendeel van de bezoekers 😜). Ook hier is 75% zo rond 22.30 uur al heel wankel op de benen, zullen we maar zeggen – Britten en drank 🤪… twee beveiligers moeten de boel dan een beetje in het gareel zien te houden. Triest eigenlijk.
En voor de zeer select-few die weten hoe goed Ruud kan dansen … de Britten zijn nog erger! Wij hebben ons als toeschouwers in ieder geval uitstekend vermaakt.

Vandaag hebben we Herm, het eiland het dichtste bij Guernsey bezocht. Nu vrijwel onbewoond, geen auto’s, geen fietsen – alle wegen zijn onverhard en het gaat heuvel op-heuvel af. Als je er helemaal omheen loopt, kún je dat in twee uur doen (7 km) – wij hebben het rustiger aan gedaan 😜. Maar wat is dit een mooi eiland!
Na iedere bocht een nieuw vergezicht (zie de Foto Galerij voor meer foto’s), de zuidkant is ruig, kliffen, de noordkant lieflijk, met mooie zandstranden.

Vooralsnog is het plan nog 1-2 daagjes in Guernsey te blijven en dan koers te zetten naar Jersey, het grootste eiland. Mondain en duur, dus daar zullen we wat korter zijn 😜.

4 gedachten over “Herm, 3e Kanaaleiland 😎”

  1. Prachtig allemaal.
    Mooie verhalen en dito foto’s.
    Wij hebben een paar jaar geleden een nachtje doorgebracht, ik meen ten noord oosten van Shark. Aan een mooring, hobbelde wel die nacht. In het zuiden zijn wellicht betere plekken ( met de Noorden wind)
    Gr Gijs en Ingrid

  2. Hoi Gijs, klopt, het weer is nog erg ‘wisselend’ en er staat een beste deining door. Niet stabiel genoeg voor comfortabel ankeren, maar vanaf eind deze week ziet het er strak uit.
    Zijn jullie al weer ‘onderweg’?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.