Guernsey: Cornet castle 🏰

We zijn inmiddels verhuisd naar ’binnen’ in Victoria Marina, heerlijk rustig en met een mooi uitzicht op St. Peter Port en pubs met namen als Ship & Crown, Albion House, The Pickled Pig en natuurlijk The Anchor.

Als we de steiger aflopen zitten we eigenlijk direct in het centrum en de eerste winkel is Marks & Spencer Food Plaza 😎… daar lopen we iedere dag even binnen voor broodjes, lunch of avondeten. Of alledrie 👍.

St. Peter Port vanaf Victoria Marina (ons uitzicht dus)

Het weer is goed opgeknapt, alleen de wind staat nog steeds overtuigend in de Noord-hoek waardoor het niet zo warm is. Ruud vindt het helemaal prima zo, voor hem hoeft die warmte niet, maar Ellis zou er graag wat graadjes bij zien. Dat gezegd hebbende: het zonnetje schijnt, en we klagen absoluut niet. Tot nu toe hebben we veel geluk gehad met het weer!
En voor vandaag: prima weer om Cornet Castle eens nader te bekijken.

We wachten tot de middag, er ligt een groot cruiseschip buiten en die ’doen’ in groepen het kasteel ’s ochtends.
Prima reden om te wachten op het kanonschot dat 12.00 uur aangeeft, en Ellis jaagt nog een wasje door de turbo-wasmachines en -drogers hier op de haven. Enig nadeel is dat mijn linnen shirts tot peutermaatje krimpen 😜.

De bezichtiging van Cornet Castle is zeer de moeite waard, het is best een groot complex met 4 kleine museumpjes daarbinnen. Rondlopend heb je schitterende uitzichten op Herm en Sark, en over het zuidelijke deel van Guernsey.

We hebben het eigenlijk heel erg naar ons zin hier op Guernsey. Meer dan genoeg te doen en te zien. We gaan hier gewoon lekker lang blijven, nu het hier nog redelijk rustig is! De komende dagen staat de wind ook stijf West, dus door naar de kust van Bretagne is niet de meest logische optie. En we hebben van tevoren gezegd: geen einddoel – waar we het leuk vinden blijven we 😜

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.