Alderney, 1e Kanaaleiland 👌

Als we rond half juni op de Kanaaleilanden liggen zou dat mooi zijn, zeiden we bij vertrek half mei…. precies op schema zijn we vandaag Braye Harbour op Alderney binnengelopen 😎.
De beruchte Alderney Race zijn we bovenlangs tijdens ’slack’ (kentering van het tij) gepasseerd, want het is óók nog springtij vandaag en dat ging eigenlijk prima. Het water doet gekke dingen, maar dat is eigenlijk ook wel weer fascinerend om naar te kijken – en twee dolfijnen gespot!

We liggen hier aan een mooring (boei in het water) en moeten met de dinghy aan land. Of de watertaxi bellen 😜. Als het mooi en rustig weer is kun je niet mooier liggen … en dat is het!

Uitzicht op Braye harbour, de Silmaril ligt boven, 2e van rechts

Alderney is een klein eiland, 6 km lang (je loopt er in een dag omheen) met maar één dorp: St. Anne’s. Rond het eiland liggen iets van 12 oude forten – vanuit de haven zien we er al twee. Het dorpje is leuk (beste klim naar boven). Onmiskenbaar Brits, maar wel met een Frans sausje. Trés charmant.

Het voordeel van een wandeling maken hier is dat je altijd uitzicht hebt over zee 😜 … je moet alleen geen honger krijgen, want vanaf 14.00 tot 18.00 uur kun je nog geen sandwich krijgen in pubs of restaurant. Nu misten we Frankrijk wel even!
In de supermarkt dus maar een paar van die benzinestation-sandwiches gescoord en die onder het genot van een pint of Guinness en een grote rosé weggewerkt. Op een terras / deck met uitzicht op de haven. Er zijn ergere dingen 😜.

Gisteravond was er een schitterende, grote, bijna volle maan, gewoon oranje van kleur.
Geprobeerd om er een foto van te maken, maar de iPhone maakt er een zonsondergang van 😡, helaas.

(De witte lichtjes zijn de ankerlichten van de boten achter ons.)

Bijboot-drama vandaag trouwens 😜. De dinghy naar boven gehaald, uitgepakt en met compressortje opgepompt. Ging helemaal goed. Overboord gezet met spinakerval. Ging ook goed. Nu het spannendste deel: de zware buitenboordmotor op wiebelende boot en nog meer wiebelende bijboot krijgen … maar ging ook goed. Net.
Starten motor, altijd spannend: ging ook goed, liep na 3 keer trekken.

20 seconden ongeveer, en daarna nooit meer aan de praat gekregen 🤬 … wat zijn het toch kolere-dingen. Alles geprobeerd, maar geen pukkel. Bijboot weer opgetakeld, leeggepompt en ongebruikt terug in het vooronder. Watertaxi bellen 😜.

3 gedachten over “Alderney, 1e Kanaaleiland 👌”

  1. Balen van die bbm; was ‘t een Tohatsu ? Wij hadden alleen maar ellende met dat ding; ingeruild voor Honda en sindsdien geen centje pijn meer.
    Jaloersmakend al die foto’s & verhalen maar kan niet wachten op de reportage van de andere Kanaaleilanden.

  2. Balen van die motor van de dinghy! Zoals Bob al zei.. voor ons herkenbaar en heel frustrerend! 😖
    Klinkt verder allemaal fantastisch, wat een avontuur! Lekker genieten, lieffies! 🥰

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.