Cherbourg 🌞

🎶 Witte wasjes, bonte wasjes … doe ze in je wasmasjien 🎶

Ken je deze nog? Wasmachine. Zo voelt het ongeveer als je het schiereiland, waar Cherbourg precies in het midden ligt, langs de beide kapen passeert. De stroming hier is beroemd en berucht, en met een goede reden. De zee verandert in een geweldige klotsbak, met golven uit het niets en van allle kanten. We hebben de oostkant gehad, de Alderney Race (stroming tot 8 knopen, harder dan de boot kan) aan de westkant ligt op ons te wachten.

Gelukkig waren de laatste twee uurtjes, de kaap Pointe de Barfleur vanuit St. Vaast voorbij veel vriendelijker, en op een kalm zeetje met weinig wind kunnen we doorzeilen tot aan de oostelijke ingang van de Grande Rade van Cherbourg. Zeer imposant, midden 19e eeuw gebouwd, met drie forten erop.

Cherbourg … het is een functionele haven, heel groot, maar geen bijzondere plek. Geen charme. Ellis krijgt wel ’mediterrane gevoelens’ van de palmbomen, maar daar houdt het ook wel mee op.

Dat waren de bezienswaardigheden van Cherbourg 😜. Er schijnt nog een paraplu-fabriek te zijn, die bewaren we voor een volgende keer. Of niet.

2 gedachten over “Cherbourg 🌞”

  1. 27 kleuren 😜 … maar vandaag had ik het zo uitgekiend dat we met slack (rond de kentering) bij de Alderney Race waren, en dat ging prima!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.