Getijdenhaven …🌓🌑

Als antwoord op de vraag wat we bedoelen met getijdenhaven … bijgaand de situatie in St. Vaast bij Hoog Water (wanneer we binnenlopen) en dezelfde plek bij Laag Water. Duidelijk dat we daar met onze twee meter diepgang dan beter niet kunnen zijn 😜. Er zijn best nog heftigere voorbeelden, trouwens; Trébeurden, Ars-en-Ré bijvoorbeeld.

Binnen in de haven hebben we als de deuren sluiten nog 10 cm (!) water onder de kiel 🫣…

Vandaag zijn we de andere kant opgegaan dan gisteren, om het Fort la Hougue nader te bekijken. Een schitterende wandeling langs het water, nu grotendeels droog gevallen, over de oude versterkingsmuren.

Hoewel het een hele mooie zondag is, hebben we het schiereiland bijna voor ons zelf. Grootste voordeel van op pad zijn in het voorseizoen. De stilte is oorverdovend, de vergezichten schitterend: het is heel helder.

Rond een uur of drie sluiten we ons aan bij alle Franse families die de restaurants en terrasjes bezetten voor de lunch. Zo gezellig! Ze léven hier wel, hoor 👌 …

Hier in het dorp is nog een werfje waar ze de vissersvloot en oude zeilscheepjes onderhouden. Voor één van de oude houten vissersboten hebben ze een waardige bestemming gevonden: de werkplaats of het magazijn is daarmee uitgebreid 😜.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.