Fécamp nader verkend 🥾

Hoewel we de afgelopen weken heel veel geluk hebben gehad met zowel het weer als de tijdstippen van hoog – en laag water, zit dat nu gecombineerd een beetje tegen 😜. In een hoek waar we eigenlijk weinig opties hebben anders dan twee bestemmingen (St. Vaast of Cherbourg) die een knap eind weg liggen. Het kan zijn dat we hier een paar dagen ’verwaaid’ gaan liggen – de gisteren voorspelde windkracht 6-7 voor het weekend is gelukkig behoorlijk afgezwakt, maar echt lekker ziet het er niet uit!

Nu is Fécamp geen straf om een paar daagjes door te brengen. Vandaag hebben we een stevige wandeling gemaakt de berg Cap de Fagnet op – daar ligt de kapel Notre Dame de Salut en redelijk intacte restanten van de Atlantic Wall uit WO II.

Het uitzicht is prachtig!

Deze kapel Notre Dame de Salut (gebouwd door Richard I na een schipbreuk) is verbonden aan de zeevaart. Zeeschepen die Fécamp verlaten geven een lange stoot op de scheepshoorn om een behouden vaart te vragen.
Wordt het onderweg erg bar en roep je Onze-Lieve-Heer aan mag je een donatie aan deze kapel gebruiken om je verzoek kracht bij te zetten (wel doen dan 😜).

Het centrum van Fécamp is ook de moeite waard. Leuk slenteren en veel echte groenteboertjes, slagers, bakkers. En natuurlijk de Benedictine-distilleerderij: een schitterend pand in Gothische en Renaissance bouwstijlen. Je kunt er een uur voor gaan zitten, en allerlei nieuwe details ontdekken.

En om je een idee te geven hoe de Fransen met hun groenten en fruit omgaan (en bij de bakker kun je inmiddels ook veel meer krijgen dan alleen een wit stokbrood – nog wel favoriet, geloven we, als we de Fransen zien lopen 😜):

Het mooie weer kon natuurlijk niet eindeloos voortduren … 1e Pinksterdag is zwaar bewolkt, de top van de berg naast ons is geheel in de laaghangende wolken verdwenen.
De weerberichten beloven geen verbetering op korte termijn, we hebben vandaag de boot dan ook maar weer omgedraaid (met de neus in de wind) want morgen wordt harde ZW-wind verwacht. Het eerste ’weather window’ grijpen we aan om de korte hop naar Le Havre te maken, even een change of scenery!

‘s Ochtens wil het nog wel eens bewolkt zijn en een beetje spetteren, maar in de middag breekt tot nu toe iedere dag de zon door.

Eind van de dag lopen we dan even naar het strand (200 meter) om van het Golden Hour te genieten.

2 gedachten over “Fécamp nader verkend 🥾”

  1. Klinkt als een heel verstandig besluit, om hier een paar dagen te blijven. En geen straf.. wat een prachtige omgeving! 🤩

    1. We zijn het nu wel zat, hoor 😜. Vandaag een grijze dag, maar de wind staat zo verkeerd voor Cherbourg … komende dagen maken we een hopje naar Le Havre. Schijnt bijzonder te zijn. Zeggen ze 😜.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.