Mooie tocht naar Fécamp 😎

Woensdag 1 juni. Volgens de AIS / positie-update bestaan we weer 😜! Vandaag moesten we wat ongelukkig vertrekken. Het is springtij (verschil tussen eb en vloed het grootst) en Fécamp heeft een ondiepe haveningang, dus daar moesten we 2 uur voor laag water aankomen. 18.00 uur uiterlijk had Ruud uitgerekend – dus vertrekken met stroom tegen, halverwege zou hij weer mee gaan staan.

Het is rustig weer, dus we zeilen iets dichter onder de kust dan we normaal doen. Met een reden: de kustlijn hier is zo mooi! Ook mooi helder weer. Deze foto is gemaakt door Jan op de No Worries, een iets kleiner zusterschip van onze boot, een Victoire 1044.

Op iets te weinig wind na, was dit een dag om in te lijsten!

Als na drie uur motorzeilen de stroom mee gaat staan, kan de motor uit en zeilen we nét. Maar het meelopend tij geeft de Silmaril toch 6.5 knoop snelheid en keurig op tijd (17.30 uur) draaien we de smalle doorgang in de krijtrotsen in voor de Avant Port van Fécamp.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.