Dieppe is leuk 😎

Mochten mensen ons volgen met de AIS-track / Positie update … we zijn NIET gezonken tussen Boulogne en Dieppe 😜! Blijkbaar is daar een ’zwart gat’ (Funkloch noemt de Duitse buurman het) die het AIS signaal naar de websites / apps tegengaat, dus het lijkt of de trip daar tot een abrupt einde is gekomen. Wees gerust, we zijn veilig aangekomen in Dieppe.

We vertrokken rond 08.00 uur uit Boulogne, met een stevige Noordenwind (koud dus …🥶) recht op de kont met beste golven. Niet de meest comfortabele koers, de boot ’rolt’ dan behoorlijk. Maar ze liep wél! Over 61 mijl hebben we 9 1/2 uur gevaren, incl. 6 uur stroom tegen. Da’s heel netjes! In de middag kwam ook het zonnetje erbij.

Moe, maar voldaan komen we na aankomst in Dieppe met het traditionele aankomstbiertje een beetje bij en als we om ons heen kijken maakt het uitzicht, inmiddels met mooi weer, een hoop goed.
Ellis valt even daarna als een blok in slaap op de bank, dit is niet haar idee van ’lekker zeilen’ 😜… en eerlijk is eerlijk, het was een stevig tochtje.
Maar voor Ruud is het dan wel kicken dat we ruim voor de vloot-uittocht uit Boulogne van 5 schepen, iedereen er dik uitzeilen en ruim een uur voor de eerstvolgende (grotere …) boot binnen zijn. Niemand geeft het toe, maar iedereen volgt elkaar op zicht en AIS. Één boot is gewoon zeilen, twee boten is een wedstrijd 😜.

Dieppe is een charmant plaatsje, voelt echt als Frankrijk, en de haven is omgeven met allemaal oude pandjes en leuke restaurantjes. Vandaag hebben we een wandeling gemaakt rond de haven en het oude centrum. In ieder straatje zit een bakker, een patisserie, een slager – maar de grote supermarkt is 2.5 km ver weg. Maandagmorgen 11.00 uur en de terrasjes zitten al vol. Veel restaurants zijn op maandag gesloten, maar wél open voor de lunch 🍴. Levensgenieters, die Fransen 🇫🇷!

We beseffen heel goed dat we tot nu toe heel veel geluk hebben met het weer. Dat komt niet veel voor, en we zijn al poepie-bruin. We haasten ons niet, dat bevalt heel goed en past prima in ons besluit geen verre eindbestemming voor ogen te hebben. Geen enkele ’druk’ om te ’moeten’ varen als het minder weer is omdat we over 4 weken daar-of-daar moeten zijn.
We krijgen tips voor allerlei leuke plaatsen tussen hier en Cherbourg, en we gaan dat gewoon doen – als dat betekent dat de Kanaaleilanden de eindbestemming wordt, helemaal prima 😎!

Een gedachte over “Dieppe is leuk 😎”

  1. Klinkt helemaal geweldig! Fijn dat jullie overwegend mazzel hebben met het weer. En ja.. doe daar nog wat ‘stuurmanskunst’ bij en je zit gebakken! 😉
    Veel plezier, lieffies 😘

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.