Boulogne-sur-Mer 😎

Vrijdag 27 mei. We hebben tot nu veel geluk gehad met het tij, maar omdat dat iedere dag een uur verschuift keert zich dat een keer tegen je 😜. Zoals vandaag; een lange etappe (45 mijl), maar de stroom gaat pas rond 14.30 meestaan.
Dan is de keus midden in de nacht vertrekken met stroom mee, óf later tegen de stroom in vertrekken … frustrerend, 2 uur tegen de stroom in schiet je net zo veel op als 1 uur stroom mee. We vertrekken rond 10.30 uur, met een lekker windje – de boot loopt goed, maar door de stroom tegen gaat het tergend langzaam.
Als dan ook de wind nog minder wordt, moeten we de motor bijzetten, maar het is een schitterende dag en de tweede helft van de trip loopt de stroom hard mee, waardoordoor we uiteindelijk rond 17.30 uur in Boulogne afmeren. Moe, maar voldaan.

Cap Blanc Nez, na Calais het hoekje om. 30 mijl gehad, nog 15 te gaan.
Cap Gris Nez – altijd onrustig, rond zo’n kaap

Ruud vraagt zich bij het invaren van de haven af of we wel goed zitten 😜 want hij is hier vaker geweest en herkent de huidige situatie niet . Er is maar één steiger! Navraag bij de havenmeester leert dat de overige steigers in een storm in januari zo waren beschadigd dat ze verwijderd moesten worden – in juni moeten ze één-voor-één worden teruggeplaatst. Heel beperkt plek, dus. Maar wij waren op tijd! Tijd voor een aankomst-biertje 🍻🍺.

De Silmaril helemaal rechts

Vanaf de boot is dit ons uitzicht – de vissersbootjes vertrekken rond 24.00 uur ’s nachts, komen rond 08.00 uur terug, hijsen de kratten naar boven, en verkopen in de stalletjes (één per boot) hun verse vis.

Boulogne heeft nog een oude, ommuurde binnenstad op een heuvel met basiliek en kasteel – helaas stonden die ’in de steigers’. Maar een wandeling (noodgedwongen, de stepjes redden het niet zo steil omhoog) is zeer de moeite waard – een eeuw of wat terug in de tijd!

Een gedachte over “Boulogne-sur-Mer 😎”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.