Duinkerken 💨

We liggen behoorlijk verwaaid hier … sinds gisteren staat er een dikke ZW-wind 5-6 BF en ook morgen ziet er nog niet plezant uit. Gelukkig hebben we een goed plekje voor de boot uitgezocht en we liggen met de neus in de wind – die af-en-toe met beste vlagen door de haven giert.

We hebben een bezoekje gebracht aan het War Museum, grotendeels gewijd aan Operation Dynamo: de evacuatie in mei 1940 van 340.000 Britse en Franse troepen. Bijzonder was dat daarvoor ook allerlei privé-bootjes werden gevorderd.

Eergisteren hebben we boodschappen gedaan bij de dichtsbijzijnde supermarkt, een LeClerq, maar daar werden we niet vrolijk van. Op woensdag is hier de markt – en daar werden we wel blij van 😜.
De mooiste groenten (10 verschillende stalletjes) , diverse slagers, bakkers, kaasboeren – en het kost een drol. De kleding- en prullariastalletjes lopen we wat sneller voorbij.

We hebben voor twee dagen verse groenten, aardappeltjes, worstjes en kaasjes ingeslagen, we kunnen er weer even tegen.
Morgen nog even uitzingen en we hopen vrijdag of in het weekend door te kunnen naar Boulogne-sur-Mer. Dat is best een afstand, dus dan willen we wel een wat vriendelijker windje.

Met Hemelvaart is hier in Duinkerken de grootste Vrijmarkt van Frankrijk. Na ’s ochtends slim de douane ontlopen te hebben die de buitenlandse bootjes kwamen controleren 😜 zagen we de drukte al van ver. Gezellig druk, en overal de gekste dingen te koop. Martien Meiland zou hier een topdag hebben!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.