Oostende (voor Anker) ⚓️

Na het vertrek uit Scheveningen hebben we een hop gemaakt naar Stellendam – via de Goereesluis het Haringvliet op. Daar is in de zomer al weinig te doen, laat staan rond deze tijd van het jaar 😜.
Via dezelfde aanloop, het Slijkgat (de naam zegt het al) ook weer naar buiten, langs Goeree-Overflakkee en het Grevelingenmeer naar de Roompot waar we door de Deltawerken de Oosterschelde opvaren.

Woensdag 18 mei: ook vandaag staat er weer mooi weer en een licht windje op het menu – perfecte omstandigheden voor een wat langere hop (40 mijl) naar Oostende. We hadden ons als doel gesteld zo snel mogelijk Nederland uit te zijn – en dat is goed gelukt! De tweede reden was het feit dat morgen Oostende voor Anker start 😜.

Dat is een soort ‘mini-Sail’, de haven ligt vol met oude, traditionele schepen met daaromheen allerlei activiteiten. Altijd druk, maar ontzettend gezellig.
Natuurlijk betekent dat ook heel weinig plek in de haven … maar we hebben alle geluk van de wereld en krijgen het laatste open plekje in de Royal North Sea Yacht Club 😎.

De naam suggereert heel wat, maar dat valt wel mee, hoor 😜. Ze hebben eigenlijk maar heel weinig plek voor bezoekers en het afmeren gaat ook wat anders – een boeitje oppikken, strakvaren en de andere kant van de boot vastleggen aan de steiger:

Meerdere keren per dag ’kloppen we af’ op het (teak)hout in de kuip – we zijn nog geen week onderweg maar liggen al in Oostende, én we hebben fantastisch (zeil)weer. We genieten en voelen ons gezegend 😇.

Een nautische gewoonte is dat je een ’gastenvlaggetje’ voert van het land waar je vaart, de beurt was voor Ellis om het Belgische vlaggetje 🇧🇪 te hijsen bij het binnenvaren van de Belgische wateren…

We hopen nog wat meer gastenvlaggetjes te kunnen hijsen, de komende maanden!
De Franse, Engelse zijn al aan boord, net als die voor Bretagne en de Channel Islands.

Het lijkt wel of heel veel mensen al vakantie hebben. Misschien komt het door het mooie weer, maar het is hier gewoon (gezellig) druk in Oostende.

Wij blijven hier ook een paar dagen, vanaf hier willen wij op ons gemak de plekjes beter verkennen die we aandoen – we hebben immers de tijd 😎.
Daarom hebben we ons zelf geen doel gesteld van een bestemming die we ’moeten’ halen – geen ’druk’ om verder te moeten!

5 gedachten over “Oostende (voor Anker) ⚓️”

  1. Wow zeg, is die maat gastenvlaggetje geoorloofd? Het ziet er bijzonder lullig klein uit…. Maar blijlbaat wel want jullie mochten de haven in 🤣

    Geniet van Oostende en de rest 💋💋

    1. Dat moet juist een klein vlaggetje zijn 😜 … de Nederlandse driekleur waait groot en fier achter op ‘t schip.

  2. Klinkt helemaal geweldig, Ruud! Fijn, dat de omstandigheden zo optimaal zijn. Doe het inderdaad lekker kalm aan en geniet! ☺️😇

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.