Scheveningen 😎

Zaterdag 14 mei. Gisteren kort hopje van Amsterdam naar Marina IJmuiden – helaas nog steeds een trieste boel daar. Buiten een uitstekende Chinees niets te zoeken daar 😜.
Vandaag een mooi tripje naar Scheveningen. Wel vroeg onder het warme dekbed vandaan i.v.m. getijstroom de goede richting op, maar het was een hele mooie dag! Voelt een beetje als een ’bonus’ als we halverwege mei zulke mooie dagen voorgeschoteld krijgen 🙏.

Kurhaus en de Pier in het zonnetje

Vroeg vertrekken is ook lekker vroeg aankomen. Even de benen gestrekt en een wandelingetje om de haven gemaakt en boodschappen gedaan. Ook hier nog overduidelijk voorseizoen – ondanks de mooie zaterdag is de ’passantenbak’ alleen voor ons. Pas later in de middag komen er nog wat andere boten bij. Wat een verschil met een willekeurige dag in de zomer! We hebben het hier eigenlijk altijd naar ons zin, goed voorbeeld hoe je een wat armoedig gebied ook kunt herontwikkelen.

We eten makkelijk vandaag – pakkie soep opgewarmd, wat kaasjes en een stokbroodje. Maar voelt als een koningsmaal na zo’n lekkere dag én lekker in het zonnetje 😎!

Voor morgen staan we in dubio: het liefst zouden we doorvaren naar de Roompot, maar dat is met weinig wind en 45 mijl waarschijnlijk te ambitieus … Ruud heeft wel de gennaker klaargelegd, maar als we geen snelheid kunnen maken zullen we toch Stellendam moeten aanlopen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.