Biefstukje bij Loetje 🍴

Donderdag 12 mei. Eerst de dieseltank afgevuld (108 liter, € 240, dank u wel), en door het Naviduct in Enkhuizen – nu voelt het alsof we werkelijk vertrokken zijn! Afgezien van de stevige zuidwestenwind hadden we geen betere start kunnen hebben – het zonnetje schijnt, en het is heerlijk rustig op het water.

Het Paard van Marken komt na een uur of vier in zicht – het staat nog steeds in de steigers, helaas.

Blijft een bijzonder mooi markeringspunt, en de wachtlijst voor bewoning telt begrijpelijk honderden geïnteresseerden. Na het Paard moeten we écht recht tegen de wind in, die ook nog wat verder aantrekt.

Dit is een uniek plaatje! We liggen met de Silmaril als enige in de Oranjesluis 😜!

Iedereen die hier zomer’s wel eens doorheen gegaan is weet hoe druk het dan is … kun je over de boten van voor achteren lopen of oversteken.
Gewoontegetrouw zijn we helemaal doorgevaren naar voren – maar we hadden zelfs dwars kunnen liggen.

Langs de (soms hele mooie) nieuwbouw langs het IJ tuffen we naar de voor ons verplichte Amsterdam Marina … niet alleen voor de mooie douches, maar vooral het op de Marina gevestigde Loetje aan ’t IJ voor een biefstukje met jus 🍴.
Op dit voormalige DSM terrein wordt nog steeds druk gebouwd, en wij vinden er wel een leuke ’vibe’ hangen. Leuke restaurantjes ook, en met de pont ben je in 5 minuten in het centrum.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.