Trial-run in het Paasweekend

De weersberichten waren veelbelovend en klopten aardig – we hebben een mooi weekend op de boot gehad! Zonnetje erbij, heerlijk windje: de perfecte omstandigheden om even te checken of alles werkt zoals het zou moeten … en dat deed het 😎. Afkloppen!

We hadden een plekje voor het uitzoeken in de oude haven van Stavoren en vanaf het terras van het Havenhoofd, achter een uitsmijter en witbier, een mooi uitzicht op de Silmaril.

Een tweede trial-weekend zit er helaas niet in … bij de grote beurt aan de dieselmotor constateerde de monteur een kleine lekkage bij de waterpomp. Bekend probleem, mag ook wel na 15 jaar, maar je gaat niet echt lekker weg als je dat in je achterhoofd hebt. Even slikken, en toch maar laten verhelpen. Ook de warmte-wisselaar wordt ontkalkt, bij demontage bleek dat dat ook geen overbodige luxe was!
Pomp is besteld, komende week wordt alles afgerond.

Warmte-wisselaar verwijderd

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.