Klusdagen 5 en 6 … 🤨


We hebben voorjaarsvakantie, dus twee daagjes naar Enkhuizen geweest om de klussenlijst verder terug te brengen. Op dit moment kunnen we er twee / drie afstrepen tegen één nieuwe 😜 … dus er zit schot in!

We wilden alles afmaken wat nodig is vóórdat de Silmaril te water gaat – 26 maart staat nu in de planning. Dat betekent een verse laag anti-fouling aanbrengen op het onderwaterschip en de klapschroef lekker invetten met watervast vet.
Verder afgestreept: opbouw gepoetst, kastdeur voorpunt gerepareerd, pakkingen van pomptoiletje vervangen. We hebben een overnachting in B&B ’t Karnemelkhuys geregeld (aanrader!) en ’s avonds lekker uit eten geweest.

Het pomptoiletje had aan het eind van het seizoen last van teruglopend water … en dan weet je dat er een vies klusje zit aan te komen 😒.

Ik heb voordat ze uit het water ging een paar emmers schoon water doorgepompt, en als laatste een flesje Milton (desinfectant) erin gegooid, in de hoop dat bij het loshalen van de slangen wat minder vuiligheid tevoorschijn zou komen… helaas.

Maar goed: zowel de ‘eendebek’ (uitgang) als de pakking bij de ingang vervangen, als het goed is kunnen we er weer even tegen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.