Klusdagen 3 en 4 – poetsen 😐

Op het programma staat het polijsten en sealen van de romp … dat is zwaar werk, en mijn schouder doet nog steeds niet helemaal wat ik zou willen (een jaar of 20 jonger zijn 😜 ) – dus de hulptroepen ingeroepen! Jeroen is een geweldige ‘poetser’ met verstand van zaken en hij komt twee dagen helpen.

We beginnen vrijdag met polijsten: met Menzerna Heavy Cut 400 en een Vocnor excentrische polijstmachine doet Jeroen het zware werk, en ik mag de stukjes doen waar hij met de machine niet kan komen. De waterlijn, rond de zwemtrap, dat red ik nog wel 😐.

Zaterdag is wat lichter werk, gelukkig maar want Jeroen was goed brak. Met een gewone ronde schuurmachine op lage snelheid, met een zachte pad wordt de sealer (Poor Man’s) opgebracht, die we een uurtje laten curen en daarna samen uitpoetsen. In de ‘rusttijd’ doet Jeroen mijn polijstwerk op het bovendek opnieuw … “want het kan beter ”. Eikel 😜.

Maar het resultaat mag er zijn! Nu alleen nog wat plekjes op de kiel bijwerken en de antifouling erop, dan zijn alle klussen, voordat ze teruggaat het water in, afgestreept. De rest kan daarna.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.