Klusjesdag 1 – Electronica 🙂

De Silmaril ligt in de winterstalling weer perfect ingebouwd, met de kont van de buurman incl. een dik reddingsvlot, 5 cm van de zwemtrap op de achterkant van ons … een uitdaging om aan boord te komen, dus. Voel me nooit helemaal comfortabel als ik alleen in de hal aan het werk ben, áls er wat gebeurd lig je daar maar!

Ik begin met de radio. De aanwezige JVC is een ‘ouderwetse’ met een CD-speler die hem erg diep maakt en geen mogelijkheid om vanaf iPhone of iPad te streamen. Hij was ook niet erg netjes ingebouwd, dus met het electronica-koffertje (goede knijptang, goede draadstripper, krimpkous en heteluchtblazer) de nieuwe netjes ingebouwd. Incl. Micro-SD card slot, een USB slot en een USB-lader én streamingmogelijkheid. Dat ze het kunnen maken voor dat geld … en het werkt ook nog. Na een uurtje streamt mijn Favorieten-lijst op Spotify prima over de speakers!

Voor de vakantie zet ik 32GB aan muziek op de SD card en 16GB op een USB-stick, daar moeten we de regenachtige – en verwaai-dagen mee door komen :).

De Mastervolt Battery Monitor vertoonde kuren afgelopen zomer. Ik had alle bedrading al nagelopen, en dat is best een opgaaf. Dunne draadjes die naar de uithoeken van de boot lopen: naar de shunt, naar accubank 1 (390 Ah) en naar de startaccu. Dat lijkt allemaal in orde, en ervan uitgaande dat er niets stuk kan aan een shunt, geef ik het kastje de schuld :).

Een nieuwe is echter nogal aan de prijs … gelukkig heb ik de laatste uitvoering (BM III) via Marktplaats op de kop kunnen tikken. Eerst dat maar eens proberen – een nieuwe kan altijd nog. Op zich simpel genoeg, bijna een één-op-één vervanging en de bestaande bedrading kan ik gewoon gebruiken. Helaas doet het kreng niets … vloekend zet ik de bedrading weer over op de oude. Ook niets … meer. De multimeter heeft zoals altijd de oplossing: de voedingsdraad heeft geen spanning. Een nieuw schoentje aangeperst blijkt de oplossing.

We kunnen de ingaande – en uitgaande Ampéres weer tot op 0.1A volgen 👍.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.