Klussenlijst sailabout 2022

Eigenlijk wilden we dit jaar wat langer weg, maar met de Corona-maatregelen waren bijv. UK en de Kanaaleilanden een no-no. Dus hebben we het een jaartje uitgesteld, in de hoop dat die situatie wel zou verbeteren … nu, in december ‘21 moeten we dat nog zien. Maar we stellen niet opnieuw uit, we kijken wel wat er wél mogelijk is.

Vorig jaar zijn de zeilen al vernieuwd door een mooie set North Sails laminaat High Aspect en Grootzeil, en we hebben weer een bijbootje met een buitenboordmotor aangeschaft – wel ruimtevreters, helaas! Dit jaar hebben we ook de stroomvoorziening aangepakt, de acculader en omvormer zijn vervangen door exemplaren met een grotere capaciteit. Nu kunnen we onderweg ook genieten van onze Nespresso’s … :).

Maar er ligt ook een ‘klussenlijst’ voor deze wat langere trip: deels regulier onderhoud, deels wat extra’s omdat we als het goed is 3 maanden op zee zitten. De accumonitor heeft de geest gegeven, en wordt vervangen door een Mastervolt BM-III. De ‘oude’ radio vervangen we door een wat moderner exemplaar die alle mogelijke kaartjes lust en via BlueTooth aangestreamd kan worden.

Over het dek plaats ik wat extra Wichard dek-ogen: voor het vastsjorren van de bijboot, voor de life-lines en de boombrake. Nieuw afdichtingsrubber voor de bakskist. Voor de UK hebben we een Q-vlag nodig, en natuurlijk vond ik de oude terug nadat de nieuwe binnengekomen was 🙂 … verder een hoop andere kleine dingen, zoals een USB-aansluiting in de kuip, en we twijfelen nog over een upgrade van de stuurautomaat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.