Toch weer een bij-bootje

Met de verkoop van onze boot een aantal jaar geleden hebben we ook het bijbootje en de buitenboordmotor meeverkocht … we gebruikten die in Nederland eigenlijk amper. Toch misten we hem af-en-toe, en met de plannen om wat vaker te ankeren en de ‘glorious mud’ in de UK weer eens te bezoeken, Alderney aan te doen is een bijbootje toch wel handig. En we wonen aan het water, dus ook vanuit huis kunnen we zo de vaarten van het Groene Hart in.

Via via kregen we bericht van een bootje dat bij vrienden geweldig in de weg lag in de berging … compleet met een Mariner BBM. Alleen had die in 2009 zijn laatste servicebeurtje gehad, en was niet meer aan de praat te krijgen. Maar toen ik het kapje eraf haalde zag het er als nieuw uit allemaal, goed in het vet, dus daar maakte ik me geen zorgen over.

En terecht, bleek. Carburateurtje eraf gehaald en opengeschroefd, in het ultrasoonbadje gelegd, met perslucht schoongeblazen en ze loopt als een zonnetje.
Bootje ook opgepompt, en blijft drijven 🙂 … Wel met zo’n rampen-houten-vloer, maar voor dit geld nemen we dat voor lief. Met 2.70 mtr precies de goede maat voor een fatsoenlijke bijboot en motortje past er met 5 PK prima bij.

Helaas bleek dat er toch wat lekjes in de boot zitten. Op de lasnaden en bij het ventiel in de vloer … heb nog wel geplakt, maar dan ontstaat er wat verder weer een lek. Heeft toch met de leeftijd te maken, dus een nieuwe Talamex 250 aangeschaft – een Airdeck, wat compacter op te bergen en geen gedonder met die vloerborden 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.