De eerste warme dag!

Vrijdagavond al naar de boot, maar harde wind en regen hielden ons zaterdag binnen – bij de kachel! Wat kleine klusjes gedaan: haakjes geschroefd in de bakskist (op de plek waar de omvormer zat) waar wat lijnen kunnen worden opgehangen die we minder vaak gebruiken) en een fine-tune in de grootschoot gezet. Het dyneema splitswerk gaat me steeds beter af … het stropje naar de giek wat ingekort en voorzien van een buitenmantel, en de lijn in de finetune ook met een uit de mantel gesplitst oog vastgezet.

Stropje ingekort en buitenmantel aangebracht
De fine-tune aangebracht en de grootschoot opnieuw ingeschoren … het werkt!

De weersberichten voor zondag zijn nogal dreigend, met code geel voor onweersbuien met forse winsdstoten. Buienradar is onze vriend … we laten de eerste serie aan ons voorbijgaan, zo rond 11.30 uur. Dan lijkt er een pauze van een uur of twee te komen, rond 13.45 komt er nog een dikke ‘rode bui’ voorbij – we besluiten die ook af te wachten en daarna een korte hop te maken naar Medemblik of Stavoren.

Uiteindelijk is het rond 15.00 uur pas droog, maar wel lekker warm! We gooien de touwtjes los, en met 10 knoopjes achterop dobberen we naar boven. We gaan bakboord uit richting Andijk, en de wind trekt aan naar een dikke 4-5 over dek, met 7-7.3 knoop spuiten we naar de haven. De box in met die wind dwars was een uitdaging, maar al snel kijken we met een biertje in de kuip uit over het IJsselmeer.

Zoals gehoopt krijgen we een ‘Andijk-avond’ … op de A-steiger kijk je uit over het water richting Medemblik en deze kom is een paradijs voor watervogels. En als de zon dan ook nog mooi onder gaat …

Andijk-by-night

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.