Herstzeilen

Het thuis-werken zijn we, vooral Ruud, nu wel zat 🙂 … met een weekje herfstvakantie voor de boeg is de keuze eenvoudig: naar de boot. Maakt niet uit dat de weersberichten niet echt lekker zijn. Na het laatste online-college vertrekken we direct met piepende banden naar Enkhuizen!

Zaterdag is nog een redelijke dag, maar vrijwel geen wind. Met een heel mager gangetje dobberen we naar Stavoren. Maar: we zijn lekker buiten, de boot heeft een prima verwarming, en er is nu plek zat in de Oude Haven.

Gemeentehaven Stavoren
Mooie wolkenluchten onderweg naar Stavoren

Voor zondag wordt wel meer wind voorspeld, maar ook regelmatig een bui. Het klopt … we lopen heerlijk richting Medemblik. De wind draait wel continu, valt even helemaal weg, maar in het laatste uurtje vanaf de Kreupel gaan we met een mooie snelheid, en laveren tussen wat wedstrijdveldjes door met Lasertjes en catamarans. Twee buitjes gehad, viel alles mee eigenlijk. En in de Pekelharinghaven hebben we het mooiste plekje!

Aan de voet van Kasteel Radboud

Normaal gesproken gaan we op onze trouwdag uit eten in een mooi restaurant, maar die zijn vanwege de lockdown gesloten. Gelukkig … de Driemaster hier in de haven heeft een uitgebreid afhaalmenu, dus aan boord genieten we van een driegangendiner, met carpaccio vooraf en een heerlijke New York cheesecake als afsluiter.

Vanwege de windvoorspellingen voor dinsdag t/m donderdag hebben we de Waddeneilanden maar overgeslagen, en maandag lopen we terug richting Enkhuizen. Nog steeds fris, maar met een heerlijke steady wind hebben we een heerlijke zeildag – en het blijft droog! In de haven besluiten we dan ook de boot klaar te maken voor de winterstalling, nu we de boel droog kunnen opbergen. Na de werkzaamheden ligt de Silmaril er wat naakt bij …

Silmaril winterklaar … de zeilen achterin de auto voor inspectie bij North Sails.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.