Loetje aan ‘t iJ … amsterdam

Vanuit Benedensas besluiten we de Noordelijkere wateren weer op te zoeken … via één nachtje in Hellevoetsluis naar Scheveningen. Het tij staat nog steeds op schappelijke tijdstippen :), we vertrekken 09.00 uur ‘s morgens met een behoorlijke kluit boten ri. Scheveningen. We lopen vóór de grote drukte binnen, en krijgen een perfect plekje: helemaal achterin met de kont tegen de steiger! De omliggende boten roepen allemaal dat ‘ze morgen vroeg weg willen’ … maar het circus zit dan in de rijen voor ons :).

Mooi plekje in Scheveningen 🙂

Voor de volgende dag zijn de voorspellingen ideaal, er wordt een O/ZO 4’tje voorspeld én een zonnige, warme dag! Het klopt ook nog eens voor de verandering, we hebben een ideale zeildag en spuiten met 7-8 knoopjes naar IJmuiden: van steiger tot steiger nog net geen 4 uur onderweg.
Heel lui, op alleen het voorzeil, dobberen we op zondag van IJmuiden naar Amsterdam … geen zin om de motor erbij te zetten, dus met 3-4 knoopjes drijven we langzaam met een Westenwindje achter richting Amsterdam Marina. We hebben trek in een biefstukje bij Loetje!

Kan het mooier?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.