Colijnsplaat – zierikzee – yerseke

Vanuit de Roompot schutten we vroeg (waarom staat de stroom altijd zo vroeg de goede kant op … 🙂 )door de Roompotsluis, op weg naar Oostende. Helaas heeft Ellis het niet naar haar zin, en bij Westkapelle besluiten we om te draaien. Tegen de stroom in terug naar de Oosterschelde, en we varen na binnenkomst een stukje door, naar Colijnsplaat. Nog nooit geweest, maar prima verenigingshaven met een goed restaurant op de wal!

Lunchen, uitkijkend over de Oosterschelde en jachthaven Colijnsplaat

De volgende dag besluiten we even over te hoppen naar Zierikzee. Altijd gemeden door mij, ik heb er lang geleden een paar dagen verwaaid en verregend gelegen – en had er géén goede herinneringen aan :). Gelukkig lopen we redelijk vroeg binnen en worden door de havenmeester in zijn bootje naar de lange steiger gedirigeerd – ‘s avonds liggen we 7-8 dik gestapeld … maar het zonnetje schijnt, en zo af-en-toe is dat best gezellig, zeker als het rustig weer is. Ik stel mijn mening over Zierikzee bij :)!

Museumhaven in Zierikzee

Nu we de Engeland-plannen even in de koelkast hebben gezet, besluiten we zoveel mogelijk plaatsen aan te doen waar we nog niet eerder zijn geweest – als eerste duiken we het Oostelijke deel van de Oosterschelde op met als uiterste bestemming Yerseke. Van verschillende mensen gehoord dat het een leuk plaatsje is, en zo niet: de mossel- en oesterbanken er omheen garanderen de verste zeevruchten:). ‘s Middags zitten we inderdaad aan uitstekende mosselen (ik dan, is aan Ellis niet besteedt).

Verser kan niet, denk ik … ze waren inderdaad erg lekker!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.