iJMUIDEN – scheveningen – roompot

Het meegaand tij is natuurlijk op een onchristelijk tijdstip: 04.00 uur ‘s morgens … maar de windvoorspelling is wel lekker, een W/NW 3’tje. Even rekenen, dan moet ik met stroom mee 6 knoopjes wel halen, dus als ik vier uur inruim kan ik wat later weg :).

Goodbye IJmuiden

Rond 06.00 uur stuiter ik IJmuiden uit. Met NW is het altijd een wastrommel daar, ook al staat er maar 11-12 knopen wind. Maar eenmaal bakboord uit ligt de Silmaril steady en doet inderdaad 6.5 knoopjes, als de wind nog ietsje doorzet loopt het op naar 7.5. Eigenlijk is het een heel plezierig tochtje, ook helemaal niet koud – ik had me vanwege het vroege tijdstip ingepakt maar het zeiljack kan direct uit.

aanloop Scheveningen

Het weer was ook beter dan voorspeld, dus tevreden loop ik Scheveningen binnen. Blijkbaar zijn hier ook veel boten op het tij vertrokken, er is ruimte genoeg in de passantenbak. Ik lig zelfs direct aan de steiger, maar rond 20.00 uur ‘s avonds kun je weer over de boten van de ene naar de andere kant lopen :). Ik blijf twee nachtjes, morgen komt Ellis aan boord, die moest nog een paar daagjes werken.

Donderdagavond overleggen de vroegvertrekkers en we verplaatsen onze schepen naar de voorkant van de haven, scheelt een hoop gedoe morgen. De Roompot is 40 mijl, dus nu willen we de stroom wel maximaal meepakken. Dat betekent 05.30 uur weg :)…

Helaas geen wind, dus een saaie tocht naar de Roompot. Wel breekt de hemel open rond 11 uur en in het zonnetje lopen we de Roompotsluis aan – op hoog water, dus we moesten even rekenen met onze doorvaarthoogte en de brug over de sluis. We konden er net onder door! Rond 13.00 uur in de Roompot Marina en linea recta door naar de Beach Club voor kroketten op brood en mosselen. Met witbier natuurlijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.