Klusjesdag

Start van de vakantie! Naar Enkhuizen met de auto vol met tassen, en een krat met divers gereedschap voor wat laatste klusjes. Het giet van de regen, maar voor komend weekend wordt al beter weer verwacht.

Na het opruimen en wegbergen van de inhoud van de tassen maak ik een start met de voorgenomen laatste klusjes: ik wil 2 USB stopcontactjes inbouwen, en de waterpomp moet worden vervangen. Het lijkt altijd erger dan het is, de rommel maar met electra ben ik altijd voorzichtig en ik probeer het netjes te doen – en alles over het schakelpaneel te laten lopen.

De ‘stoppenkast’ … ziet er best rommelig uit, maar dit is écht een nette 🙂

De standaard 12 V ‘sigarettenaansteker-aansluiting’ is toch wel enigszins gedateerd, en omdat vrijwel overal een USB aansluiting aanzit tegenwoordig is deze vervangen door een USB stopcontactje.

Aan de salonkant, in de zijkant van de navigatietafel een extra exemplaar ingebouwd: alle iPads en iPhones kunnen nu tegelijk aan de lader!

Ook prettig als hij aan de lader moet terwijl je bezig bent (aan boord meestal Netflix 🙂 )

De waterpomp krijgt een kraantje in de afvoerleiding zodat we in de toekomst niet de hele watertank leeg hoeven te pompen als we aan de pomp moeten werken …. de oude pomp bleef om de paar minuten aanslaan, en was vrij luid. De nieuwe Jabsco 2.9 is een stuk stiller en geeft ook iets meer druk.

Klaar voor acrobatische poging om hem (natuurlijk helemaal onderin de bakskist) aan te sluiten

Toch een tevreden gevoel als zo de laatste klussen worden weggewerkt … en kunnen we even bladeren in de nieuwe Reed’s (de ‘bijbel’ buitengaats) en de nieuwe kaarten.

Gisteren bleek overigens dat Guernsey en Jersey een andere Corona-politiek hanteren als de UK zelf … daar wordt nog uitgegaan van de twee weken quarantaine regel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.