Terug in Veere

De weerberichten beloven weinig positiefs voor de komende dagen – als we nog wat willen moeten we morgenochtend vroeg weg. Als we rond 06.30 vanuit Cadzand gaan varen pakken we de stroom nog mee Vlissingen in – en dat blijkt te kloppen. Wind en zee zijn nog net te doen, en als we Vlissingen indraaien ligt de sluis open en kunnen we zo door. Nog mooier … “even volgas, dan hebben jullie de Blauwe Golf naar Middelburg” klopt ook, en al rond 11.00 uur liggen we tevreden om ons heen te kijken in Veere. Ik denk dat we een record gevestigd hebben!

Het waait ondertussen stevig, maar het is wel een mooie dag geworden.  We kunnen fietsjes lenen in de haven en besluiten te fietsen naar Middelburg. Noodzaak, want in Veere is niets. Echt niets. Nog geen bakkertje.Tegen de wind heen, met de wind in de rug terug, moet te doen zijn :).

Middelburg is ook leuk. In de haven gaan net de bruggen open, dus we kunnen even genieten van het spektakel van de boten die er uit gaan en die er in willen. Waarom boten van 15-20 meter zo graag in dit soort kleine haventjes willen liggen ontgaat ons – het is druk, eigenlijk passen die grote jongens hier niet, maar levert wel wat te kijken op :). Wij zijn blij met ons rustige plekje in Veere!

We lunchen lekker in het zonnetje en wandelen door Middelburg op zoek naar een supermarkt. Gevonden 🙂

6F625B43-4713-4068-A368-A94CA7EB7674

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.