Cadzand – voor het eerst!

De bedoeling was om vandaag door te varen naar de Roompot … er wordt een meer westelijke wind dan zuid-west voorspeld, 4-5 BF. Als we de haven uitlopen merken we al dat hij teveel ZW staat, maar omdat we iets hoger moeten lopen om om Zeebrugge heen te varen gaat het nog net, al rolt de boot al zeer oncomfortabel …

Als we Zeebrugge passeren wordt het nog minder, en hoewel de stroom mee gaat staan is de deining zeer vervelend en we rollen als een gek. Ruud schakelt over op Verkeerscentrale Vlissingen op VHF 14 en als daar een W/ZW 6 wordt afgegeven hebben we een mooi excuus … we doen een stormrondje en liggen mooi voor de aanloop naar Cadzand. In 2017 geopend, tijd om daar eens een kijkje te nemen!

Lekker op tijd lopen we binnen, en we zijn positief verrast. Nieuw natuurlijk, maar er hangt een lekker sfeertje, ziet er leuk uit, niet toeristisch ‘volgebouwd’ maar net leuk.
Meer dan genoeg restaurants ook :). We overwogen AirRepublic direct aan de haven, sterrenrestaurant van Sergio Herman – maar de recensies zijn erg wisselend, van erg goed tot erg matig. We vinden het absoluut niet erg om, als we echt goed hebben gegeten, daarvoor te betalen – maar de prijs/kwaliteit schijnt daar enigzins zoek te zijn en bij het langslopen valt inderdaad het minder vriendelijke personeel op.

Advies ingewonnen bij de havenmeester … die ons naar Captains Paradise dirigeert. Goede keuze! Uitstekend gegeten daar, met een vriendelijke rekening. En bij het teruglopen dit uitzicht op de marina:

081EE038-3C67-43DB-93DF-CD0550E7F6E3

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.