Garnaaltjes in Oostende

Gisteren deden we al een poging Blankenberge te verlaten, maar de Silmaril zat op Laag Water muurvast in de modder … we moesten een uurtje wachten tot er weer voldoende water onder de kiel stond.  Naar buiten, en heel snel weer omgedraaid: wind pal tegen, en een vervelende deining – daar gaan we geen uren tegenin motoren.

Vandaag dus 2 uur vóór Laag Water vertrokken voor een korte hop naar Oostende. Het weer zou wat moeten opklaren, morgen is een zomerse dag voorspeld, en we denken alweer een beetje aan een rustige terugreis. Dus Nieuwpoort en Ramsgate laten we even zitten, en gaan op ons gemakkie terug.

Maar vandaag vestigen we een nieuw rekord: er staat een lekker windje, we hebben springtij mee en regelmatig tikt het log 8.2 knopen aan. Oostende kom dus snel in zicht, en rechts van ons zien we weer blauw door de wolken.
Omdat we zo vroeg zijn, is de RNSYC leeggelopen met de boten die verder zuidwaarts gaan, en wij zijn de eerste die op het lopend tij binnenkomen 🙂 … plek genoeg dus. We hebben een goed plekje, direct aan de buitensteiger en we kunnen ook makkelijk weer weg … en kunnen met een beetje leedvermaak kijken naar de boten die later binnenkomen, en zich met de nodige moeite in een rij van 4-5 dik moeten wurmen.  ‘s Avonds ligt het mudjevol, ook omdat er Draken-wedstrijden zijn.

A4B82987-54B8-4AA8-8D7A-13DE4FC51983

Lastig uit te leggen, maar wat Blankenberge en Nieuwpoort niet hebben heeft Oostende wél. Leuk wandelen langs de boulevard hier, met de vele viswinkeltjes, een gezellige drukte, sfeer. En overal waar je kijkt … garnalen 🙂

9087904D-2073-4D22-B10D-63C85C548387

We houden ons in … ook omdat we met z’n tweeën toch zeker 1 uur onderweg zijn (minstens) om zo’n kilo weg te pellen. Op TripAdvisor zoeken we een restaurantje met een goede waardering en komen vlakbij uit, op de Viskaai 21, toepasselijk Restaurant de la Mére genaamd – en meer dan uitstekend gegeten!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.