Het zal allemaal mee, vandaag!

We doen het rustig aan vanmorgen, de bedoeling is om via het Kanaal door Walcheren door te tuffen naar Vlissingen, misschien Breskens. Dat zijn maar 10 mijltjes.

Het sluisje in Veere is klein, met 8 boten is die vol en de achterblijvers zijn niet blij :). Maar geen nood, bij de eerste brug in Middelburg moeten we ruim een uur wachten tot de ‘blauwe golf’ waardoor je in een uurtje door alle bruggen zou moeten zijn. Dat werkt prima bij de bruggen in Middelburg (3 stuks) maar wordt teniet gedaan in Vlissingen waar we onbegrijpelijk lang moeten wachten – zeker 15-20 boten die de boel op z’n plek moeten houden voor de bruggen daar.

Gelukkig gooien ze daarna de grote beroepsvaartsluis voor ons open, en zijn we er toch nog vlot door. Tijdens het wachten kletsen we wat met een Belgisch jacht naast ons, die van plan zijn door te varen naar Blankenberge (hun thuishaven). We bestuderen de stroom, die gaat precies nú meelopen, en fors ook (bijna springtij). Er staat ook een windje, wat beter dan voorspeld en we kunnen 30-50 graden aan de wind ‘motorzeilen’ – wij gaan na intern overleg ook dóór! Verwachting is dat we uiterlijk 19 uur dan binnenlopen in Blankenberge.

4C0FF42D-BF87-4066-8CAF-954C498F071F

Uiteindelijk zijn we rond 17.15 al in Blankenberge, we hebben continu 2-2.5 knopen méé gehad, dus we krijgen 6-7.5 mijl kado :). Zoals altijd ontzettend druk hier, maar onze Belgische vriend had ons het telefoonnummer gegeven van de havenmeester, en een half uur voor binnenlopen stellen we een boxje veilig – 3 Nederlandse boten die voor ons binnenliepen liggen achter ons drie dik tussen de steigers :). Gerechtigheid, één van die boten drong bij sluizen en bruggen overal voor. Eikel.

EF9C2AC5-989F-4EFD-914E-13D9A76D61AF

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.