Veere, het mooiste stadje van Zeeland

De weerberichten zijn even minder voor vandaag. Door naar Blankenberge buitenom zien we niet zitten met dik 4-5 NW over de banken voor de Belgische kust. Ook het tij werkt totaal niet mee: veel te vroeg en veel te laat :). We besluiten een stukje ‘binnendoor’ te gaan en de voorspelde regen voor lief te nemen – Veere, here we come!

Van de Roompot naar de Zeelandbrug valt nog alles mee … bezeild, lekker windje en het blijft ondanks de dreigende lucht droog. Op weg naar de Zandkreeksluis, het Veerse Meer op krijgen we het toch om de oren 🙁 … het regent even stevig door.  Naar Veere toe is eigenlijk nooit bezeild en met de rare kronkels in het Veerse meer al helemaal niet, maar het wordt wat lichter, slechts af-en-toe een spetter, en als we Veere binnenlopen zien we de bewolking openbreken.

Het blijft een mooi en pittoresk plaatsje. Er is geen supermarkt, bakker of slager – daarvoor is het te klein. Je loopt er in 15 minuten omheen, en er lijkt geen huisje jonger dan 100 jaar te staan. Maar allerlei ‘toeristenwinkels’ en zeker 6 -7 restaurants doen het blijkbaar wel goed :). Wij hebben meer dan uitstekend gegeten bij het Waepen van Veere, waar ze een mooi menu hadden met mosselen en kreeft.

D08E72F3-F3BE-401E-9987-7B7842B7A45B

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.