Stellendam

Ook vandaag verlaten we de haven in Scheveningen wat vroeger dan stroom-mee dicteert, de bestemming is Stellendam. Het is al bloedheet. Zó heet dat de display van de stuurautomaat niet werkt … die heeft inderdaad ‘s ochtends al een paar uur in de volle zon gestaan. Hij produceert wel een continue, zachte fluittoon, dus hij moet spanning hebben.

Net als we omdraaien terug de haven in, hebben we opeens weer beeld :)… dus richten de de boeg weer op Zuid-West. De havenmeester in zijn rubberbootje snapt niet helemaal wat er gebeurt!
Er begint een prima ZO wind te waaien en eigenlijk is het een hele mooie zeildag! Als we het Slijkgat richting Stellendam indraaien gaat zelfs de wind met ons mee en komt naar West – we hoeven en kunnen de zeilen pas laten zakken in de kom bij de sluis.

We liggen drie-dik aan de buitensteiger, naast Rob met de Baroedan. Over de sluis lopen we naar de snackbar daar voor een Fish & Chips, die gaat er wel in met wat koele biertjes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.