Voorzichtige start :)

Na een periode die we liever snel vergeten, en nog ‘herstellend’ besluiten we toch lekker de boot te pakken en voorzichtig te kijken waar de grenzen liggen. Er is goed weer voorspeld, deze week – dus we gooien de touwtjes los!

We willen weg van Markermeer met de vliegjes en de Fonteinkruid-epidimie. We twijfelen tussen even naar Noord (Wadden) of richting Zuid, met een oversteekje naar Engeland vanuit België.  Het feit dat er later in de week even Zuid-Oost wordt voorspeld (gunstig om langs de kust af te zakken) doet ons besluiten zo snel mogelijk in IJmuiden klaar te liggen 🙂

Vandaag dus eerste tochtje vanuit M’dam naar Amsterdam Marina. Het is lekker weer, we kunnen een groot deel zeilend doen met een stevig windje, en de Schellingwouderbrug én de sluis liggen open als wij komen aanvaren … 14.30 zitten we al lekker aan het witbier.

De faciliteiten in de marina zijn prima, en de omgeving knapt in hard tempo op met veel nieuwbouw – het industriegebied verandert langzaam in een trendy gebied, met veel leuke terrasjes en restaurantjes. We liggen liever hier dan in IJmuiden 🙂 … en in welke andere haven heb je een ijsbreker en een booreiland als buurman?DFEB3C8E-90BE-45F9-A2A6-839C9C6BCF17

Morgen wordt nog een stevige ZW wind verwacht, dan wil je niet buiten op zee zijn. We maken een kort hopje naar IJmuiden, maken een mooie strand- of pierwandeling en kijken dan weer verder – het wordt in ieder geval warm, heel warm …

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.