Even een zoute bek (en visje) halen …

Rondje Oudeschild, Texel. Bijna alles zat mee, mooi weer, goede wind – echt heerlijk gevaren. Was een ‘laatste’ tochtje, i.v.m. ziekenhuisopname en revalidatie wordt er voorlopig niet gevaren helaas.

Op Texel was het nog erg rustig, dat zal volgend weekend wel anders zijn met de Hemelvaart-vakantie. Lekker slibtongetjes gegeten bij de Compagnie, met een uitzicht over de Waddenzee. Nog meer uitzicht dan gebruikelijk … ze zijn de dijk aan het verbreden en daar is nu tijdelijk even 1-2 meter af.

D186AEE6-630A-4892-BC05-0651DF69EFE9

De volgende dag direct door, met een NW 3-tje achterlijk en de stroom mee glijden we naar Kornwerderzand. Halverwege duikt er naast de boot een zeehondje op die ons recht aankijkt … we zijn bijna de enigen op het Wad, dus hij was blij met wat gezelschap, denken we. Bij de sluizen Kornwerderzand zijn we helaas 1 1/2 uur bezig, maar aan de andere kant trekt zeer welkom de wind goed aan en we maken een goede tijd naar Enkhuizen. Een dag om in te lijsten!

D83208F9-9DF9-4EB9-B676-610BA598BBDA

In Enkhuizen is het duidelijk drukker. We lopen rond 18.00 uur binnen en liggen drie dik. Maar aan de buitenkant :). Zaterdag is ook weer beter dan voorspeld: in de haven laten we nog één buitje (volgens Buienradar) overgaan en gooien rond 10.00 uur de touwtjes los. Halverwege Monnickendam als de zon overtuigend doorbreekt is ook de wind op, maar het is wel lekker warm.

Achter de dijk op de Gouwzee testen we het ankeren ook even, de ankerlier en dekwashpomp werken prima, heerlijk om de boel schoon te kunnen spuiten terwijl het electrisch wordt opgehaald. We lunchen even in het zonnetje, maar als we wat donkerder wolkjes aan zien komen gaan we ankerop – we willen de boel wel droog weg kunnen bergen!

Het is loos alarm. Wel donker even, maar het blijft droog!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.