Rondje Markermeer

Weer wat mijltjes op het log gezet … Vanuit Monnickendam naar Hoorn, oversteek naar Lelystad om de marina Lelystad Haven eens te bekijken en terug naar Monnickendam.

De weer – en windvoorspellingen waren niet rooskleurig voor zondag…. bewolkt, met af-en-toe een buitje en weinig wind: Windfinder gaf 5-7 knoopjes uit Noord. Maar dat viel álles mee: we hebben continu in een ‘blauw gat’ gevaren, lekker het zonnetje erbij! We zagen buien achter, links en rechts van ons – maar zelf geen druppel gezien :). Nog blijer waren we met de wind: gewoon een stevige 3 BF uit NO en we gaan als een streep naar Hoorn. Vlak voor Hoorn valt de wind weg, lekker rustig de zeilen omlaag – en in de Oude Binnenhaven is nog een mooi plekje.

43838BEB-73F2-471C-97D4-8A64BEDB43EC

Maandag zou beter moeten worden, met weer weinig wind…. klopte ook niet! Wat kouder en bewolkter, maar wéér mooie wind, N 3-4 – de mijltjes naar Lelystad vliegen voorbij! Ik denk dat ik al 15 jaar niet in Lelystad ben geweest … vroeger gingen we hier nog wel eens door de sluis op drukke dagen en we Enkhuizen niet aandurfden.

Vanwege de wierproblemen op het Markermeer en het feit dat Waterland in Monnickendam drastisch op de schop gaat zijn we aan het kijken naar een ander plekje voor volgend jaar. Lelystad Haven heeft veel, dat moeten we toegeven … maar géén ‘sfeer’. Wegen de voordelen hier tegen op? Nog eens goed over nadenken.

Dinsdag terug naar Monnickendam. Terwijl Windfinder toch bekend staat om de nauwkeurige windvoorspellingen, klopte daar de afgelopen dagen weinig van. We hebben wéér een mooie 3-4 BF, halve wind en de snelheid die we maken maakt de bewolkte dag helemaal goed.  We blijven ons verbazen hoe mooi ze loopt op de High Aspect fok en snappen nu dat de vorige eigenaar zei dat je de 130% genua helemaal niet nodig hebt met de aanwezige 3 DL Laminaat-zeilen.

FF86C959-D29A-429C-9B8A-8399EDF02907

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.